Videoland

Patta for Life

Docu ‘Patta for Life’

Vanaf 4 maart is ‘Patta for Life’ op Videoland te zien, een Goodville-documentaire waarin het ontstaan, de bijzondere ontwikkelingen en de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren van het Amsterdamse merk te zien zijn. Eigenaren Edson Sabajo en Guillaume Schmidt zijn ruim vijf jaar gevolgd door filmmakers Ebru Baskan en Rikash Gobardhan en documentaire zien wat de drijfveer en kracht achter Patta is en wat hun dromen voor de toekomst zijn. 

In 2004 komen eigenaren Edson en Guillaume uit liefde voor sneakers op het idee om een winkel met exclusieve sneakers te beginnen. Hun grote doorbraak volgt wanneer Patta een speciale schoen ontwerpt met Asics. Met de opening van Precinct 5, een winkel met dure en exclusieve merken, en een eigen Patta winkel verder, lijkt het succes niet op te kunnen. Toch gaat Precinct 5 failliet en sluit de winkel van Patta op de Nieuwezijdsvoorburgwal de deuren. Sterft Patta een stille dood?

Wereldwijd succes

Met de wilskracht van Edson, Guillaume en de steun van de community maakt het merk een doorstart. Het succes wordt groter dan ze ooit hadden durven dromen.

Een nieuwe winkel wordt geopend, liefhebbers staan meer dan 24 uur in de rij om sneakers te kopen, (internationale) merken staan in de rij voor een samenwerking en er worden winkels en pop-up stores geopend in Londen, Seoul en Tokio.

Volgens filmproducent Rikash Gobardhan van Goodville zit de kracht van Patta in het inspireren van anderen. ‘Zoals Patta geïnspireerd werd door de hiphopcultuur, inspireren zij hun omgeving. Ze brengen cultuur, bewustzijn en empowerment naar jongeren. Daarnaast zijn zij van onschatbare waarde voor hun community. Zeker voor jongeren zijn positieve rolmodellen waarmee ze zich kunnen identificeren cruciaal.’

‘Patta for Life’ is geregisseerd door Ebru Baskan en geproduceerd door Rikash Bobby Gobardhan van Goodville. De documentaire is vanaf 4 maart te zien op Videoland en daar werd door o.a. Het Parool, FMH, PUNA en Linda over geschreven. Op 3 maart was de officiële screening georganiseerd door Goodville x Videoland in samenwerking met Maca Amsterdam, Hammerfest en Club ADCN. Andrea Amponsah en Luuk Notten maakten een fotoreportage. 

Goodville

Video met wow-factor?

Ben je benieuwd wat onze makers voor jou kunnen betekenen? Say hi, en we staan voor je klaar.