Fonds voor Cultuurparticipatie

Fashionclash

Fonds voor Cultuurparticipatie

De uitdaging

Hoe kan mode bijdragen aan een betere, gezondere en meer inclusieve samenleving? Dat is de intrinsieke vraag achter FASHIONCLASH, een interdisciplinair showcase- en ontwikkelplatform voor mode & modecultuur met een wereldwijd netwerk van opkomende modemakers. FASHIONCLASH initiërt, produceert en presenteert bestaand en nieuw werk van een nieuwe generatie modemakers die de hedendaagse mode(cultuur) onderzoeken, reflecteren, contextualiseren en vieren.

Sinds 2009 heeft FASHIONCLASH tal van succesvolle projecten gerealiseerd en het podium geboden aan meer dan 1000 talenten in Nederland, maar ook in Brazilië, Zuid-Afrika, China, Polen, Tsjechië, België, Duitsland, Portugal, Servië en Italië. FASHIONCLASH wordt geleid door artistiek en managing directors Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper.

FASHIONCLASH gelooft hartstochtelijk in de bijdrage die modekunst kan leveren aan de samenleving, cultuur en economie. Als innovatief en interdisciplinair platform. De grote man achter dit alles: Branko Popoviç. In opdracht van het Fonds voor Cultuurparticipatie maakten wij een korte portret van deze inspirerende man.